|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışı, göre, haksever, ilkelere, kooperatiflerirochdalein, koyduğu, tüketim, öncülerinin |
![]() |
Tüketim Kooperatifleri-Rochdale'in Haksever öncüler'inin Koyduğu Ilkelere Göre çalışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tüketim Kooperatifleri-Rochdale'in Haksever öncüler'inin Koyduğu Ilkelere Göre çalışıTüketim kooperatifleri Üyeleri tüketiciler olan kooperatiflerdir ![]() "Rochdale'in haksever öncüler'inin koyduğu ilkelere göre çalışırlar ![]() ![]() Tüketim kooperatifleri, kooperatif devriminin (KOOPERATİZM) araçları olarak görülebileceği gibi, tüketicinin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi aracı olarak ya da fiyatların istikrara kavuşturulup düzene sokulması politikasının bir öğesi olarak da görülebilir ![]() ![]() Kooperatif, bütün tüketicilere piyasa fiyatı üzerinden mal satar ve bunu yaparken de spekülatif fiyat yükselişlerini baskı altında tutmaya çalışır ![]() ![]() Günümüzde kârları iki bölüme ayırmak yönünde bir eğilim vardır: Nispeten küçük olan bölüm, yukarıda belirtilen kurala göre, kooperatif üyeleri arasında paylaştırmakta; büyük bölümüyse, yine ancak kooperatif üyelerinin yararlanabildikleri sosyal işlere ya da eğitim işlerine ayrılmaktadır ![]() ![]()
![]() |
|