Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarEtli fasulye salatası Etli fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 4 kişilik 343 kalori Malzemeler: 400 gram sığır bonfile 30 ml sıvı yağ 300 gram patates 300 gram yeşil fasulye 80 gram kırmızı soğan 1 demet maydanoz 50 gram andiv salatası 200 gram kiraz domates 90 ml beyaz şarap sirkesi 120 ml zeytinyağı 40 gram kapari şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Fırını 180oC’de ısıtın Bonfileye tuz, biber ekin Fırına dayanıklı bir tavayı iyice kızdırın, yağı ekleyin ve etlerin her tarafını kuvvetli ateşte kızartın Fırının 2 rafında 15-17 dakika pişirin Eti tavadan çıkarın, alüminyum kağıda sıkıca sarın ve dinlenmeye bırakın Patatesleri kabuklarıyla, 25 dakika tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun Fasulyeleri, kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzdürün ve 3 cm büyüklüğünde parçalara kesin Soğanları uzun ince şeritlere doğrayın Maydanoz yapraklarının yarısını ince kıyın, yarısını irice koparın Domatesleri ikiye bölün Yıkanıp kurulanmış andivleri iri parçalara koparın Sirke, tuz, biber, bir tutam şeker ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın Kıyılmış maydanoz ve kaparileri ekleyin Bir kasenin içine patatesleri dilimleyin, fasulye, soğan, andiv, domates, ve iri maydanoz yapraklarını sosun 2/3 si ile karıştırıp 20 dakika dinlendirin Eti ince dilimlere kesin, üzerine kalan sosu serpin, salata ile servis yapın |
|