ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=782182)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:34 PM

Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
 
Etli fasulye salatası
Etli fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi
4 kişilik
343 kalori Malzemeler:

400 gram sığır bonfile
30 ml. sıvı yağ
300 gram patates
300 gram yeşil fasulye
80 gram kırmızı soğan
1 demet maydanoz
50 gram andiv salatası
200 gram kiraz domates
90 ml. beyaz şarap sirkesi
120 ml. zeytinyağı
40 gram kapari
şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fırını 180oC’de ısıtın. Bonfileye tuz, biber ekin. Fırına dayanıklı bir tavayı iyice kızdırın, yağı ekleyin ve etlerin her tarafını kuvvetli ateşte kızartın. Fırının 2. rafında 15-17 dakika pişirin. Eti tavadan çıkarın, alüminyum kağıda sıkıca sarın ve dinlenmeye bırakın.
Patatesleri kabuklarıyla, 25 dakika tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun. Fasulyeleri, kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzdürün ve 3 cm. büyüklüğünde parçalara kesin.
Soğanları uzun ince şeritlere doğrayın. Maydanoz yapraklarının yarısını ince kıyın, yarısını irice koparın. Domatesleri ikiye bölün. Yıkanıp kurulanmış andivleri iri parçalara koparın.
Sirke, tuz, biber, bir tutam şeker ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın. Kıyılmış maydanoz ve kaparileri ekleyin.
Bir kasenin içine patatesleri dilimleyin, fasulye, soğan, andiv, domates, ve iri maydanoz yapraklarını sosun 2/3 si ile karıştırıp 20 dakika dinlendirin. Eti ince dilimlere kesin, üzerine kalan sosu serpin, salata ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.