Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarFasulye salatası Fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 4 kişilik 110 kalori Malzemeler: 250 gram fasulye 150 gram kiraz domates 300 gram ince dilimlenmiş mortadella 180 ml zeytinyağı90 ml beyaz şarap sirkesi1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber 2 adet kırmızı soğan 1/2 demet frenk soğanı toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Bir tencerede fasulyeleri üstünü örtecek kadar suyla doldurun 45 ml yağ ve tuz ile bir taşım kaynatın Üstü kapalı, orta ateşte 30-35 dakika haşlayın, süzülmeye bırakın![]() Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, kabuklu kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ![]() Fırının ızgarasında 13-15 dakika üstünde siyah kabarcıklar oluşuncaya kadar közleyin Üstünü nemli bir bezle örtün, soğuyunca kabuklarını soyun, 1 cm büyüklüğünde parçalara doğrayın![]() Soğanı halkalar halinde doğrayın Domatesleri dörde bölün Mortadella dilimlerini 2-3 cm kalınlığında şerit doğrayın Frenk soğanı 1 cm kalınlığında doğrayın![]() Sirke, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kalan yağı çırpın Hazırladığınız bütün malzemeyi sos ile karıştırın, 15 dakika dinlendirin Yanında kızartılmış ekmek ile servis yapın
|
|
|
|