![]() |
Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Fasulye salatası
Fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 4 kişilik 110 kalori Malzemeler: 250 gram fasulye 150 gram kiraz domates 300 gram ince dilimlenmiş mortadella 180 ml. zeytinyağı 90 ml. beyaz şarap sirkesi 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber 2 adet kırmızı soğan 1/2 demet frenk soğanı toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Bir tencerede fasulyeleri üstünü örtecek kadar suyla doldurun. 45 ml. yağ ve tuz ile bir taşım kaynatın. Üstü kapalı, orta ateşte 30-35 dakika haşlayın, süzülmeye bırakın. Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, kabuklu kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Fırının ızgarasında 13-15 dakika üstünde siyah kabarcıklar oluşuncaya kadar közleyin. Üstünü nemli bir bezle örtün, soğuyunca kabuklarını soyun, 1 cm. büyüklüğünde parçalara doğrayın. Soğanı halkalar halinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Mortadella dilimlerini 2-3 cm. kalınlığında şerit doğrayın. Frenk soğanı 1 cm. kalınlığında doğrayın. Sirke, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kalan yağı çırpın. Hazırladığınız bütün malzemeyi sos ile karıştırın, 15 dakika dinlendirin. Yanında kızartılmış ekmek ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.