![]() |
İspanaklı İç Bakla Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı İç Bakla Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarIspanaklı iç bakla salatası Ispanaklı iç bakla salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dakika 6 kişilik 408 kalori kalori Malzemeler: 500 gram iç bakla 300 gram kırmızı dolmalık biber 1 adet soğan 2 yemek kaşığı sirke 1 diş sarmısak(ezilmiş) 5 yemek kaşığı sıvıyağ 50 gram siyah zeytin 300 gram ıspanak 30 gram kaşar peyniri tuz karabiber Klorofil, saponin, oksalat, demir ve iyot açısından zengin ıspanak, demir eksikliğinden doğan kansızlığı önler, bağırsakların çalışmasını düzenleyerek organizmayı temizler Hazırlanışı: İç baklaları bir tencerede iki bardak su ile 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Dolmalık biberi temizleyin, şerit şerit kesin, soğanı küp şeklinde doğrayın ![]() Sirke, tuz, karabiber ve sarmısağı 4 yemek kaşığı haşlama suyu ile karıştırın ![]() ![]() Biber, bakla, siyah zeytin ve soğanı ilave edip karıştırın, 30 dakika dinlendirerek sosu içine çekmesini sağlayın ![]() Ispanağı iyice yıkayın, ayıklayın, salataya ekleyin, üzerine ince ince kıydığınız peyniri ekleyip bekletmeden servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|