![]() |
Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & SoslarFüme balık salata Füme balık salata Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 316 kalori Malzemeler: 1 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dilim siyah ekmek 400 gram havuç 1 yemek kaşığı tatlı hardal 3 yemek kaşığı balzamik sirke 1 adet küçük nar 150 gram füme dil balığı 20 gram kavrulmuş kabak çekirdeği 40 gram süzme yoğurt 1 adet frizya salatası tuz karabiber Hazırlanışı: Kabak çekirdeklerini kıyın, tuz, yoğurt ve limon suyu ile karıştırın, üstü örtülü olarak buzdolabında bekletin ![]() Havuçları yıkayın, soyun, verevine 1/2 cm ![]() ![]() ![]() Havuçları kızgın fırının ızgarasında 10 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Ekmeklerden 4 cm ![]() ![]() Hardal, balzamik sirke, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını çırpın ![]() Narı enine ikiye bölüp tanelerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Balık şeritlerini üzerine koyun ve üstüne nar tanelerini serpiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|