![]() |
Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Füme balık salata
Füme balık salata Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 316 kalori Malzemeler: 1 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dilim siyah ekmek 400 gram havuç 1 yemek kaşığı tatlı hardal 3 yemek kaşığı balzamik sirke 1 adet küçük nar 150 gram füme dil balığı 20 gram kavrulmuş kabak çekirdeği 40 gram süzme yoğurt 1 adet frizya salatası tuz karabiber Hazırlanışı: Kabak çekirdeklerini kıyın, tuz, yoğurt ve limon suyu ile karıştırın, üstü örtülü olarak buzdolabında bekletin. Havuçları yıkayın, soyun, verevine 1/2 cm. kalınlıkta dilimleyin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye yerleştirin. Tuzlayıp karabiberleyin. Havuçları kızgın fırının ızgarasında 10 dakika pişirin. Salata yapraklarını temizleyin, yıkayın, kurulayın ve lokma büyüklüğünde parçalara ayırın. Havuçları çevirin, tuzlayıp biberleyin ve 5 dakika daha ızgara edin. Ekmeklerden 4 cm. genişlikte şeritler kesin ve havuçlardan sonra, kızgın ızgara altında 2-3 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Hardal, balzamik sirke, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını çırpın. Narı enine ikiye bölüp tanelerini çıkarın. Balıktan 1 cm. eninde şeritler kesin. Salata, havuç ve marineyi karıştırıp tabaklara yerleştirin. Balık şeritlerini üzerine koyun ve üstüne nar tanelerini serpiştirin. Siyah ekmek şeritleri ve kabak çekirdekli yoğurt ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.