ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=782154)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:38 PM

Füme Balık Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
 
Füme balık salata
Füme balık salata Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
316 kalori Malzemeler:

1 yemek kaşığı limon suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dilim siyah ekmek
400 gram havuç
1 yemek kaşığı tatlı hardal
3 yemek kaşığı balzamik sirke
1 adet küçük nar
150 gram füme dil balığı
20 gram kavrulmuş kabak çekirdeği
40 gram süzme yoğurt
1 adet frizya salatası
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kabak çekirdeklerini kıyın, tuz, yoğurt ve limon suyu ile karıştırın, üstü örtülü olarak buzdolabında bekletin.
Havuçları yıkayın, soyun, verevine 1/2 cm. kalınlıkta dilimleyin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye yerleştirin. Tuzlayıp karabiberleyin.
Havuçları kızgın fırının ızgarasında 10 dakika pişirin. Salata yapraklarını temizleyin, yıkayın, kurulayın ve lokma büyüklüğünde parçalara ayırın. Havuçları çevirin, tuzlayıp biberleyin ve 5 dakika daha ızgara edin.
Ekmeklerden 4 cm. genişlikte şeritler kesin ve havuçlardan sonra, kızgın ızgara altında 2-3 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Hardal, balzamik sirke, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını çırpın.
Narı enine ikiye bölüp tanelerini çıkarın. Balıktan 1 cm. eninde şeritler kesin. Salata, havuç ve marineyi karıştırıp tabaklara yerleştirin.
Balık şeritlerini üzerine koyun ve üstüne nar tanelerini serpiştirin. Siyah ekmek şeritleri ve kabak çekirdekli yoğurt ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.