|
|
Konu Araçları |
arapsaçlı, börülce, hazırlanışı, malzemesi, salatası, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiArapsaçlı börülce salatası Arapsaçlı börülce salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik 135 kalori Malzemeler: 200 gram kuru börülce 1 adet soğan 30 ml zeytinyağı 4 diş sarımsak 1/2 adet limon tuz 2 demet arappsaçı 2 adet havuç karabiber Ege Bölgesi’nin sağlık kaynağı bitkisi arapsaçı rezenenin yeşil yaprakları olduğu için anasonlu bir kokuya sahiptir Yemeklerinizde kullandığınız arapsaçından kalanı tek başına taze olarak hazım için çok faydalı olduğundan tüketebilirsiniz Hazırlanışı: Kuru börülceleri bir gece suda bekletin 1/2 limonu sıkın Limon suyuyla birlikte kuru börülceleri haşlayın ve süzün Soğanın kabuklarını temizleyip yıkayan Küp şeklinde doğrayın Sarmısakları temizleyin diş diş ayırın Havuçları temizleyin ve halka şeklinde doğrayın Zeytinyağı koyduğunuz tavada soğan, sarmısak ve havucu çevirin Arapasaçlarını ayıklayıp yıkayın Börülceyi ve ayıklayıp yıkadığınız arapsaçlarını da tavaya ekleyip çevirmeye devam edin Tuzlayıp, biberleyin Soğumaya bırakın ve servis yapın |
|