ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781878)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:01 PM

Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Arapsaçlı börülce salatası
Arapsaçlı börülce salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
135 kalori Malzemeler:

200 gram kuru börülce
1 adet soğan
30 ml. zeytinyağı
4 diş sarımsak
1/2 adet limon
tuz
2 demet arappsaçı
2 adet havuç
karabiber

Ege Bölgesi’nin sağlık kaynağı bitkisi arapsaçı rezenenin yeşil yaprakları olduğu için anasonlu bir kokuya sahiptir. Yemeklerinizde kullandığınız arapsaçından kalanı tek başına taze olarak hazım için çok faydalı olduğundan tüketebilirsiniz.

Hazırlanışı:
Kuru börülceleri bir gece suda bekletin. 1/2 limonu sıkın. Limon suyuyla birlikte kuru börülceleri haşlayın ve süzün. Soğanın kabuklarını temizleyip yıkayan. Küp şeklinde doğrayın. Sarmısakları temizleyin diş diş ayırın. Havuçları temizleyin ve halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağı koyduğunuz tavada soğan, sarmısak ve havucu çevirin. Arapasaçlarını ayıklayıp yıkayın. Börülceyi ve ayıklayıp yıkadığınız arapsaçlarını da tavaya ekleyip çevirmeye devam edin. Tuzlayıp, biberleyin. Soğumaya bırakın ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.