|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| defneli, fasulye, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiDefneli fasulye Defneli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram fasulye 2 adet defne yaprağı 2 sap biberiye tuz karabiber 300 gram patates 500 gram domates 250 gram soğan 3 diş sarımsak 4 adet yeşil dolmalık biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 sap kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 adet kurutulmuş domates 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden ½ lt suda ıslatın![]() Ertesi gün, fasulyeleri, ıslattığınız suda, 1 adet defne yaprağı, 1 sap biberiye ile ağzı kapalı olarak 30-40 dk hafif ateşte pişirin Fasulyeler piştikten sonra suyunu süzün![]() Patatesleri yıkayın, soyun 1 cm’lik kübler halinde doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ardından tekrar ikiye bölün ![]() Soğan ve sarımsakları soyup kıyın ![]() Dolmalık biberleri yıkayın, kurulayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ![]() Fırın tepsisine dizip fırın ızgarasında 10dk pişirin![]() Fırından çıkartıp üzerlerine nemli bir bez örtün ![]() Zarlarını soyup 2-3cm’lik küblere doğrayın ![]() Sıvı yağı tencerede kızdırın Soğan ve sarımları kızgın yağda pembeleştirin, kırmızı biber ekleyip biraz kavurun![]() Kekik, domates salçası, kalan biberiye, defne yaprağı, fasulye ve patatesleri ilave edip biraz pişirin 4 su bardağı su ve tuz katın![]() Domateslerin ve kestiğiniz biberlerin de fasulyeli karışıma yarısını katıp ağzı kapalı olarak orta ateşte 15-20dk daha kaynatın![]() Kurutulmuş domatesleri kıyın, kalan domates ve biberle birlikte fasulyelere ilave edin ![]() Tuz, karabiber ekleyip 15dk daha ağzı açık olarak kaynatın![]() Maydanozu kıyın Fasulyelerin üzerine serpiştirip servis yapın
|
|
|
|