![]() |
Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Defneli fasulye
Defneli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram fasulye 2 adet defne yaprağı 2 sap biberiye tuz karabiber 300 gram patates 500 gram domates 250 gram soğan 3 diş sarımsak 4 adet yeşil dolmalık biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 sap kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 adet kurutulmuş domates 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden ½ lt. suda ıslatın. Ertesi gün, fasulyeleri, ıslattığınız suda, 1 adet defne yaprağı, 1 sap biberiye ile ağzı kapalı olarak 30-40 dk. hafif ateşte pişirin. Fasulyeler piştikten sonra suyunu süzün. Patatesleri yıkayın, soyun 1 cm’lik kübler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ardından tekrar ikiye bölün. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Dolmalık biberleri yıkayın, kurulayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine dizip fırın ızgarasında 10dk. pişirin. Fırından çıkartıp üzerlerine nemli bir bez örtün. Zarlarını soyup 2-3cm’lik küblere doğrayın. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Soğan ve sarımları kızgın yağda pembeleştirin, kırmızı biber ekleyip biraz kavurun. Kekik, domates salçası, kalan biberiye, defne yaprağı, fasulye ve patatesleri ilave edip biraz pişirin. 4 su bardağı su ve tuz katın. Domateslerin ve kestiğiniz biberlerin de fasulyeli karışıma yarısını katıp ağzı kapalı olarak orta ateşte 15-20dk. daha kaynatın. Kurutulmuş domatesleri kıyın, kalan domates ve biberle birlikte fasulyelere ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip 15dk. daha ağzı açık olarak kaynatın. Maydanozu kıyın. Fasulyelerin üzerine serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.