Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, güveç, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Balkabaklı Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Balkabaklı güveç
Balkabaklı güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:

400 gram doğranmış domates
1/2 litre beyaz şarap
100 gram zeytin ezmesi
12 adet sosis
6 adet yeşil limon
1 kilogram bal kabağı
5 diş sarmısak
3 adet soğan
2 adet kırmızı acı biber
toz karanfil
yeni bahar
tuz
karabiber
1 kilogram rozbif
1 kilogram patates
250 gram bacon
200 ml zeytinyağı
6 adet havuç

Hazırlanışı:
Soğanları soyun 2 adet soğanı irice doğrayın Sarmısakları ayıklayın ve irilerini kıyın Acı biberleri yarıp açın, çekirdek kısımlarını çıkarın ve doğrayın
8 yemek kaşığı yağı çok büyük bir tencerede kızdırın Soğan, sarmısak, yenibahar ve acı biberi harlı ateşte kavurun Karanfil, beyaz şarap ve baconı ilave edin 2 lt sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin Tuzla tatlandırın
Bu arada balkabağını soyun, 8 cm irilikte parçalara kesin Çekirdeklerini ve etrafındaki yumuşak etli kısımlarını çıkarın Patates ve havuçları soyun Patatesleri 6 cm kalınlığında dilimleyin Havuçları soyun
Rozbifi de tuzlayıp biberleyin 4 yemek kaşığı kızgın yağda her tarafları esmerleşinceye kadar kızartın 30 dakikanın sonunda soğanlara katın Üstü kapalı olarak 25 dakika daha pişirin
Bu arada kalan soğanı ince doğrayıp kalan yağda sote edin Domatesleri ekleyin Eti pişirdiğiniz tenceredeki sudan 2 su bardağı kadarını süzgeçten geçirerek soğanlara katın Zeytin ezmesini ekleyin, 10-15 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin
Etleri ve baconı pişme süresi sonunda suyunun içinden çıkarın, ayrı ayrı alüminyum folyoya sarın Et suyunu kuvvetli ateşte kaynamaya bırakın Tatlı patateslerle havuçları içine katın ve üstü açık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin Pişme süresinin 10 dakikasında balkabağı parçalarını ve sosisleri ilave edin
Servis yapmadan önce domatesli zeytinli sosu ısıtın Sebzeleri süzülmeye bırakın Tatlı patates ve havuçları tekrar doğrayın, balkabağıyla birlikte servis tabağına alın Rozbifleri 2 cm kalınlıkta dilimleyin Bacon, rozbif ve sosisleri bir servis tabağına yerleştirin Yeşil limonu kalınca dilimleyip üzerlerine koyun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.