![]() |
Balkabaklı Güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Balkabaklı güveç
Balkabaklı güveç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 400 gram doğranmış domates 1/2 litre beyaz şarap 100 gram zeytin ezmesi 12 adet sosis 6 adet yeşil limon 1 kilogram bal kabağı 5 diş sarmısak 3 adet soğan 2 adet kırmızı acı biber toz karanfil yeni bahar tuz karabiber 1 kilogram rozbif 1 kilogram patates 250 gram bacon 200 ml. zeytinyağı 6 adet havuç Hazırlanışı: Soğanları soyun. 2 adet soğanı irice doğrayın. Sarmısakları ayıklayın ve irilerini kıyın. Acı biberleri yarıp açın, çekirdek kısımlarını çıkarın ve doğrayın. 8 yemek kaşığı yağı çok büyük bir tencerede kızdırın. Soğan, sarmısak, yenibahar ve acı biberi harlı ateşte kavurun. Karanfil, beyaz şarap ve baconı ilave edin. 2 lt. sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Bu arada balkabağını soyun, 8 cm. irilikte parçalara kesin. Çekirdeklerini ve etrafındaki yumuşak etli kısımlarını çıkarın. Patates ve havuçları soyun. Patatesleri 6 cm. kalınlığında dilimleyin. Havuçları soyun. Rozbifi de tuzlayıp biberleyin. 4 yemek kaşığı kızgın yağda her tarafları esmerleşinceye kadar kızartın. 30. dakikanın sonunda soğanlara katın. Üstü kapalı olarak 25 dakika daha pişirin. Bu arada kalan soğanı ince doğrayıp kalan yağda sote edin. Domatesleri ekleyin. Eti pişirdiğiniz tenceredeki sudan 2 su bardağı kadarını süzgeçten geçirerek soğanlara katın. Zeytin ezmesini ekleyin, 10-15 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin. Etleri ve baconı pişme süresi sonunda suyunun içinden çıkarın, ayrı ayrı alüminyum folyoya sarın. Et suyunu kuvvetli ateşte kaynamaya bırakın. Tatlı patateslerle havuçları içine katın ve üstü açık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişme süresinin 10. dakikasında balkabağı parçalarını ve sosisleri ilave edin. Servis yapmadan önce domatesli zeytinli sosu ısıtın. Sebzeleri süzülmeye bırakın. Tatlı patates ve havuçları tekrar doğrayın, balkabağıyla birlikte servis tabağına alın. Rozbifleri 2 cm. kalınlıkta dilimleyin. Bacon, rozbif ve sosisleri bir servis tabağına yerleştirin. Yeşil limonu kalınca dilimleyip üzerlerine koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.