Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, mal, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal



Etli Taze Fasulye (6Kişilik)
Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal

İçindekiler Ölçü Miktar

Taze fasulye - - 1 kg

Domates 2 orta boy 250 gram

Soğan 2 orta boy 150 gram

Kuşbaşi et - - 250 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Salça 1 yemek kaşığı 10 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Su (sicak) 2 su bardağı 400 gram

Sebzeleri yıka, fasulyeyi ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Tencereye soğan, et ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişir Salça, tuz ve suyu ekle, karıştır Fasulyeleri, büyüklüğüne göre iki veya üçe böl, kaynayan karışıma kat 35-40 dakika pişir Domatesleri, dörde bölüp tencereye ekle, sebzeler yumuşayıncaya değin 10-15 dakika daha pişir

Hünkar Beğendi (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Soğan 2 büyük boy 250 gram

Kuşbaşı koyun eti - 750 gram

Domates 2 orta boy 250 gram

Tuz 2 ½ tatlı kaşığı 15 gram

Kara biber ¾ tatlı kaşığı 15 gram

Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

Patlıcan 6 orta boy 1 kg

Margarin 5 yemek kaşığı 30 gram

Un 5 yemek kaşığı 30 gram

Süt (sıcak) 2 ½ su bardağı 500 gram

Kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 su bardağı 80 gram

Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir Domatesi, yarım santimetreküp irilikte doğra, 1 ½ tatlı kaşığı tuz, kara biber ve suyu etli karışıma ekle, karıştır, yumuşayana değin pişirmeye devam et Patlıcanları kurula, ocakta çevirerek közle, kabuklarını soy, saplarını kes, ince ince kıy Teflon bir tencereye yağ ve unu koy, hafif sararıncaya değin 1-2 dakika kavur Patlıcanı ve kalan tuzu kat Sütü tencereye azar azar eklerken, püreyi sürekli karıştır, 7-8 dakika pişir, peyniri koy, bir kez daha karıştırıp ocağı kapat Servis tabağına al, ortasını hafifçe çukurlaştırıp eti koy ve et suyunu gezdir

Kabak Musakka (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Soğan 2 küçük boy 100 gram

Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram

Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram

Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg

Maydanoz 3-4 dal 10 gram

Dereotu 3-4 dal 10 gram

Domates 2 orta boy 250 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram

Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram

Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-15 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serp

Karnıbahar Musakka (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Karnıbahar 1 büyük boy 1250 gram

Soğan 1 orta boy 75 gram

Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Salça 2 yemek kaşığı 20 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram

Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram

Karnabaharı yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Tencereye, soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, 8-10 dakika pişir Salça, tuz, karabiber ve suyu kat, karıştır, 2-3 dakika kaynat Karnabaharı orta kısmından keserek parçala, yayvan bir tencereye yerleştir Kıymalı karışımı, karnabaharların üzerine dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 30 dakika pişir

Kış Türlüsü (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Soğan 1 büyük boy 100 gram

Kuşbaşi et - - 250 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 2 gram

Su (sicak) 3 1/2 su bardağı 700 gram

Pırasa 2 büyük boy 250 gram

Havuç 3 orta boy 250 gram

Patates 5 orta boy 500 gram

Kereviz 1 küçük boy 250 gram

Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Et, soğan ve yağı tencereye koy Kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir Salça, tuz, kara biber ve suyu ekle, karıştır Pırasayı ayıkla, havucu kazı, patatesi ve kerevizi soy, hepsini 15-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, sebzeler yumuşayıncaya değin, 30-35 dakika pişir

Zeytinyağlı Kereviz (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Kereviz 4 küçük boy 1 kg

Havuç 2 orta boy 200 gram

Soğan 2 orta boy 120 gram

Patetes 2 orta boy 250 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram

Zeytinyaği 8 yemek kaşığı 80 gram

Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram

Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

Maydanoz 3-4 dal 10 gram

Sebzeleri yıka Kerevizin ortasını havucun girebileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil, kerevizi, 1 santimetre kalınlıkta daireler şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Patatesi soy, 2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kerevizlerin aralarına yerleştir Tuz, şeker, yağ, limon suyu ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yaprakları serpiştir

İmam Bayıldı (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Patlıcan 6 orta boy 1 kg

Zeytinyağı (kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram

Soğan 3 büyük boy 375 gram

Domates 4 orta boy 460 gram

Maydanoz 1 demet 60 gram

Sarmısak 10 diş 30 gram

Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Su (sıcak) 3/4 su bardağı 150 gram

Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy Teflon tavada yağı ısıt, patlıcanları koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra döndürerek 15 dakika yumuşat Kapağı olan bir tepsiye aralıklı diz, uç kısımlarını ayırmadan ortadan boyuna keserek aç Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra, patlıcanın yumuşatıldığı tavaya koy, 2 dakika öldür Domatesin birini ayır, diğerlerinin kabuğunu soy, 1 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra Soğanlı karışıma ekle, karıştır Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra Sarmısağı soy, ince ince kıy Karışıma maydanoz; samısak, şeker ve tuzu kat karıştır Patlıcanları bu içle doldur Kalan domatesleri yarım santim kalınlıkta halka şeklinde doğra, patlıcanların üzerine yerleştir Tepsinin kenarından suyu koy, kapağı kapat, 30-35 dakika kadar pişir

Güveç (6Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Patates 3 orta boy 250 gram

Soğan 2 orta boy 120 gram

Domates 3 orta boy 450 gram

Yeşil biber 4 orta boy 60 gram

Taze fasulye 2 ½ su bardağı 250 gram

Patlıcan 1 küçük boy 150 gram

Yeşil kabak 1 orta boy 200 gram

Kuşbaşı koyuneti - 500 gram

Taze bamya 1 su bardağı 75 gram

Sarmısak 10 diş 30 gram

Maydanoz ¼ demet 15 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Tuz ½ tatlı kaşığı 15 gram

Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

Sebzeleri yıka Patates ve soğanı soy Domatesin ikisini, patates ve soğanı, dörder parçaya böl Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayır Patlıcanların saplarını kes Biber, fasulye, patlıcan ve kabağı 2 santimetre uzunlukta doğra Eti güvecin dibine yay Üzerine doğranmış sebzeleri ve bamyayı yerleştir Sarmısağı soy, yıka, sebzelerin aralarına serp Kalan domatesi yarım santimatere kalınlıkta, halka şeklinde doğra, karışımın üzerine yay Maydanoz yapraklarını, kara biber ve tuzu serpiştir, suyu koy, üzerini yağ geçirmez kağıtla kapat Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişir


Alıntı Yaparak Cevapla

Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal

Eski 09-09-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal



Ispanaklı yumurta

Malzemeler:

1 orta boy soğan
çok az sıvı yağ
yarım kilo ıspanak
1 yumurta,
tuz
kırmızı biber

İnce ince doğranan soğanı yağda kavuruyoruzİyice yıkadığımız ıspanakları elimizle parçalayarak soğanlarla birlikte karıştırıyoruzIspanak suyunu salıp tekrar çekince üzerine 1 yumurta kırıp çok karıştırmadan sarısını dağıtıyoruz ve kapağını kapatıyoruz20 saniye kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz bu aşamada asla kapağını açmıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.