![]() |
Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal
Etli Taze Fasulye (6Kişilik)
Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal İçindekiler Ölçü Miktar Taze fasulye - - 1 kg Domates 2 orta boy 250 gram Soğan 2 orta boy 150 gram Kuşbaşi et - - 250 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su (sicak) 2 su bardağı 400 gram Sebzeleri yıka, fasulyeyi ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye soğan, et ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişir. Salça, tuz ve suyu ekle, karıştır. Fasulyeleri, büyüklüğüne göre iki veya üçe böl, kaynayan karışıma kat. 35-40 dakika pişir. Domatesleri, dörde bölüp tencereye ekle, sebzeler yumuşayıncaya değin 10-15 dakika daha pişir. Hünkar Beğendi (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Soğan 2 büyük boy 250 gram Kuşbaşı koyun eti - 750 gram Domates 2 orta boy 250 gram Tuz 2 ½ tatlı kaşığı 15 gram Kara biber ¾ tatlı kaşığı 15 gram Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Patlıcan 6 orta boy 1 kg Margarin 5 yemek kaşığı 30 gram Un 5 yemek kaşığı 30 gram Süt (sıcak) 2 ½ su bardağı 500 gram Kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 su bardağı 80 gram Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir. Domatesi, yarım santimetreküp irilikte doğra, 1 ½ tatlı kaşığı tuz, kara biber ve suyu etli karışıma ekle, karıştır, yumuşayana değin pişirmeye devam et. Patlıcanları kurula, ocakta çevirerek közle, kabuklarını soy, saplarını kes, ince ince kıy. Teflon bir tencereye yağ ve unu koy, hafif sararıncaya değin 1-2 dakika kavur. Patlıcanı ve kalan tuzu kat. Sütü tencereye azar azar eklerken, püreyi sürekli karıştır, 7-8 dakika pişir, peyniri koy, bir kez daha karıştırıp ocağı kapat. Servis tabağına al, ortasını hafifçe çukurlaştırıp eti koy ve et suyunu gezdir. Kabak Musakka (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Soğan 2 küçük boy 100 gram Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg Maydanoz 3-4 dal 10 gram Dereotu 3-4 dal 10 gram Domates 2 orta boy 250 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir. Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla. Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-1.5 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra. Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir. Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay. Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serp. Karnıbahar Musakka (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Karnıbahar 1 büyük boy 1250 gram Soğan 1 orta boy 75 gram Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Salça 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Karnabaharı yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye, soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, 8-10 dakika pişir. Salça, tuz, karabiber ve suyu kat, karıştır, 2-3 dakika kaynat. Karnabaharı orta kısmından keserek parçala, yayvan bir tencereye yerleştir. Kıymalı karışımı, karnabaharların üzerine dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 30 dakika pişir. Kış Türlüsü (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Soğan 1 büyük boy 100 gram Kuşbaşi et - - 250 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 2 gram Su (sicak) 3 1/2 su bardağı 700 gram Pırasa 2 büyük boy 250 gram Havuç 3 orta boy 250 gram Patates 5 orta boy 500 gram Kereviz 1 küçük boy 250 gram Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Et, soğan ve yağı tencereye koy. Kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir. Salça, tuz, kara biber ve suyu ekle, karıştır. Pırasayı ayıkla, havucu kazı, patatesi ve kerevizi soy, hepsini 1.5-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, sebzeler yumuşayıncaya değin, 30-35 dakika pişir. Zeytinyağlı Kereviz (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Kereviz 4 küçük boy 1 kg Havuç 2 orta boy 200 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Patetes 2 orta boy 250 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram Zeytinyaği 8 yemek kaşığı 80 gram Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Maydanoz 3-4 dal 10 gram Sebzeleri yıka. Kerevizin ortasını havucun girebileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil, kerevizi, 1 santimetre kalınlıkta daireler şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Patatesi soy, 2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kerevizlerin aralarına yerleştir. Tuz, şeker, yağ, limon suyu ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir. Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yaprakları serpiştir. İmam Bayıldı (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Patlıcan 6 orta boy 1 kg Zeytinyağı (kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram Soğan 3 büyük boy 375 gram Domates 4 orta boy 460 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Sarmısak 10 diş 30 gram Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su (sıcak) 3/4 su bardağı 150 gram Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy. Teflon tavada yağı ısıt, patlıcanları koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra döndürerek 15 dakika yumuşat. Kapağı olan bir tepsiye aralıklı diz, uç kısımlarını ayırmadan ortadan boyuna keserek aç. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra, patlıcanın yumuşatıldığı tavaya koy, 2 dakika öldür. Domatesin birini ayır, diğerlerinin kabuğunu soy, 1 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra. Soğanlı karışıma ekle, karıştır. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra. Sarmısağı soy, ince ince kıy. Karışıma maydanoz; samısak, şeker ve tuzu kat karıştır. Patlıcanları bu içle doldur. Kalan domatesleri yarım santim kalınlıkta halka şeklinde doğra, patlıcanların üzerine yerleştir. Tepsinin kenarından suyu koy, kapağı kapat, 30-35 dakika kadar pişir. Güveç (6Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Patates 3 orta boy 250 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Domates 3 orta boy 450 gram Yeşil biber 4 orta boy 60 gram Taze fasulye 2 ½ su bardağı 250 gram Patlıcan 1 küçük boy 150 gram Yeşil kabak 1 orta boy 200 gram Kuşbaşı koyuneti - 500 gram Taze bamya 1 su bardağı 75 gram Sarmısak 10 diş 30 gram Maydanoz ¼ demet 15 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Tuz ½ tatlı kaşığı 15 gram Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Sebzeleri yıka. Patates ve soğanı soy. Domatesin ikisini, patates ve soğanı, dörder parçaya böl. Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayır. Patlıcanların saplarını kes. Biber, fasulye, patlıcan ve kabağı 2 santimetre uzunlukta doğra. Eti güvecin dibine yay. Üzerine doğranmış sebzeleri ve bamyayı yerleştir. Sarmısağı soy, yıka, sebzelerin aralarına serp. Kalan domatesi yarım santimatere kalınlıkta, halka şeklinde doğra, karışımın üzerine yay. Maydanoz yapraklarını, kara biber ve tuzu serpiştir, suyu koy, üzerini yağ geçirmez kağıtla kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişir. |
Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Mal
Ispanaklı yumurta
Malzemeler:. 1 orta boy soğan çok az sıvı yağ yarım kilo ıspanak 1 yumurta, tuz kırmızı biber İnce ince doğranan soğanı yağda kavuruyoruz.İyice yıkadığımız ıspanakları elimizle parçalayarak soğanlarla birlikte karıştırıyoruz.Ispanak suyunu salıp tekrar çekince üzerine 1 yumurta kırıp çok karıştırmadan sarısını dağıtıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.20 saniye kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz bu aşamada asla kapağını açmıyoruz... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.