|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, kremalı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fırında Kremalı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kremalı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında kremalı patates Fırında kremalı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 30 gram tereyağı 30 gram rendelenmiş parmesan peyniri 100 gram rendelenmiş gouda peyniri 120 gram krema muskat 600 gram patates 150 gram soğan 4 adet yumurta 45 ml ![]() 1 demet frenk soğanı 3 dal maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın ![]() Soğanı soyun, dörde bölün ve ince doğrayın ![]() Frenk soğanlarını ince kıyın ![]() Yumurta, krema, tuz, karabiber ve muskat ile çırpın ![]() Haşladığınız patatesleri soyun, halka kesin ![]() Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada ısıtın ![]() Soğan ve patatesleri kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ karışımında 6-8 dakika kavurup fırına dayanıklı bir kaba koyun ![]() Kremalı yumurta karışımını haşladığınız patateslerin üzerine dökün ![]() Rendelenmiş gouda peynirlerini serpin ![]() Önceden 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() Kremalı patatesi maydanoz yaprakları ile süsleyip, yanında karışık yeşil salata ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|