![]() |
Fırında Kremalı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında kremalı patates
Fırında kremalı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 30 gram tereyağı 30 gram rendelenmiş parmesan peyniri 100 gram rendelenmiş gouda peyniri 120 gram krema muskat 600 gram patates 150 gram soğan 4 adet yumurta 45 ml. sıvı yağ 1 demet frenk soğanı 3 dal maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Soğanı soyun, dörde bölün ve ince doğrayın. Frenk soğanlarını ince kıyın. Yumurta, krema, tuz, karabiber ve muskat ile çırpın. Haşladığınız patatesleri soyun, halka kesin. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğan ve patatesleri kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ karışımında 6-8 dakika kavurup fırına dayanıklı bir kaba koyun. Kremalı yumurta karışımını haşladığınız patateslerin üzerine dökün. Rendelenmiş gouda peynirlerini serpin. Önceden 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin. Kremalı patatesi maydanoz yaprakları ile süsleyip, yanında karışık yeşil salata ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.