|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
domatesli, hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, püresi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiDomatesli kuşkonmaz püresi Domatesli kuşkonmaz püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram yeşil kuşkonmaz 500 ml ![]() 30 gram margarin 1 yemek kaşığı tozşeker 7 yaprak jelatin 200 ml ![]() 2 adet domates 1/4 demet maydanoz tuz karabiber rendelenmiş muskat Her mevsim marketlerde yer alan ve ülkemizde de üretimine başlanan kuşkonmazın, zamandan kazanmak için konservesini de kullanabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun ve küçük parçalara doğrayın ![]() Sebze suyunu margarin, şeker ve muskat ile kaynatın ![]() ![]() Jelatini soğuk suda ıslatın ![]() ![]() ![]() Jelatini sıkın, kuşkonmaz püresine karıştırıp eritin ve buzdolabına koyun ![]() 45 dakika sonra kar haline getirdiğiniz kremşatiyi kuşkonmaz püresine katın ![]() ![]() 4 adet küçük kalıbı soğuk su ile çalkalayın ve içine kuşkonmaz püresini koyun ![]() ![]() Servis yapmadan önce kenarlarını bıçakla kalıbın kenarından ayırın ![]() ![]() Domatesleri şerit şerit kesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|