![]() |
Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domatesli kuşkonmaz püresi
Domatesli kuşkonmaz püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram yeşil kuşkonmaz 500 ml. sebze suyu tablet 30 gram margarin 1 yemek kaşığı tozşeker 7 yaprak jelatin 200 ml. kremşanti 2 adet domates 1/4 demet maydanoz tuz karabiber rendelenmiş muskat Her mevsim marketlerde yer alan ve ülkemizde de üretimine başlanan kuşkonmazın, zamandan kazanmak için konservesini de kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Sebze suyunu margarin, şeker ve muskat ile kaynatın. Kuşkonmazları koyup 15-18 dakika pişirin. Jelatini soğuk suda ıslatın. 20 kadar kuşkonmaz ucunu sudan alın, kalanları 250 ml. sebze suyu ile püre haline getirin. Jelatini sıkın, kuşkonmaz püresine karıştırıp eritin ve buzdolabına koyun. 45 dakika sonra kar haline getirdiğiniz kremşatiyi kuşkonmaz püresine katın. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. 4 adet küçük kalıbı soğuk su ile çalkalayın ve içine kuşkonmaz püresini koyun. En az 3 saat, daha iyisi bir gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce kenarlarını bıçakla kalıbın kenarından ayırın. Kısa bir süre sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirerek çıkarın. Domatesleri şerit şerit kesin. Püreyi şerit domatesler ve kuşkonmaz uçları ile birlikte, üzerine maydanoz serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.