|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| brüksel, hazırlanışı, lahanası, malzemesi, patatesli, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatatesli brüksel lahanası Patatesli brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1/2 demet çorbalık sebze 500 gram brüksel lahanası 500 gram küçük patates 80 dilim hindi pastırması 20 yemek kaşığı sıvıyağ 1 5 litre sebze suyu20 adet defne yaprağı 1/2 demet maydanoz 500 gram yer elması tuz karabiber muscat Brüksel lahanası bol miktarda C vitamini, karoten, B1, B2 vitamini, kalsiyum ve demir mineralleri içerir ![]() Hazırlanışı: Çorbalık sebzeyi ve brüksel lahanasını temizleyin Çorbalık sebzeyi küçük parçalara bölün![]() Patatesi soyup uzunlamasına dörde bölün Hindi pastırmasını kızgın yağda gevrekleşene kadar kavurun Tavadan çıkartıp mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın![]() Çorbalık sebze, brüksel lahanası ve patatesi hindi pastırmasının yağında kavurun Sebze suyunu ekleyip tuz, karabiber, muskat ve defne yaprağı ile tadlandırın Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin![]() Yer elmasını soyup ince kibrit çöpü biçiminde doğrayın Maydanozu kıyın Her ikisini pastırma parçaları ile birlikte tencereye ilave edin 5 dakika pişirip servis yapın
|
|
|
|