![]() |
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli brüksel lahanası
Patatesli brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1/2 demet çorbalık sebze 500 gram brüksel lahanası 500 gram küçük patates 80 dilim hindi pastırması 20 yemek kaşığı sıvıyağ 1.5 litre sebze suyu 20 adet defne yaprağı 1/2 demet maydanoz 500 gram yer elması tuz karabiber muscat Brüksel lahanası bol miktarda C vitamini, karoten, B1, B2 vitamini, kalsiyum ve demir mineralleri içerir. Hazırlanışı: Çorbalık sebzeyi ve brüksel lahanasını temizleyin. Çorbalık sebzeyi küçük parçalara bölün. Patatesi soyup uzunlamasına dörde bölün. Hindi pastırmasını kızgın yağda gevrekleşene kadar kavurun. Tavadan çıkartıp mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın. Çorbalık sebze, brüksel lahanası ve patatesi hindi pastırmasının yağında kavurun. Sebze suyunu ekleyip tuz, karabiber, muskat ve defne yaprağı ile tadlandırın. Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Yer elmasını soyup ince kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Maydanozu kıyın. Her ikisini pastırma parçaları ile birlikte tencereye ilave edin. 5 dakika pişirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.