ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781732)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:26 PM

Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Patatesli brüksel lahanası
Patatesli brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1/2 demet çorbalık sebze
500 gram brüksel lahanası
500 gram küçük patates
80 dilim hindi pastırması
20 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 litre sebze suyu
20 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
500 gram yer elması
tuz
karabiber
muscat

Brüksel lahanası bol miktarda C vitamini, karoten, B1, B2 vitamini, kalsiyum ve demir mineralleri içerir.

Hazırlanışı:
Çorbalık sebzeyi ve brüksel lahanasını temizleyin. Çorbalık sebzeyi küçük parçalara bölün.
Patatesi soyup uzunlamasına dörde bölün. Hindi pastırmasını kızgın yağda gevrekleşene kadar kavurun. Tavadan çıkartıp mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın.
Çorbalık sebze, brüksel lahanası ve patatesi hindi pastırmasının yağında kavurun. Sebze suyunu ekleyip tuz, karabiber, muskat ve defne yaprağı ile tadlandırın. Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Yer elmasını soyup ince kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Maydanozu kıyın. Her ikisini pastırma parçaları ile birlikte tencereye ilave edin. 5 dakika pişirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.