|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fırında, hazırlanışı, malzemesi, sebze, soğan, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında Soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında soğan Fırında soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 800 gram soğan 100 ml sebze suyu40 gram tereyağı 60 gram kremşanti 1/2 demet adaçayı 1 yemek kaşığı kekik tuz karabiber Bu dolma için, yeşilimsi, güneş yanığı izleri bulunmayan, kuru kabukları, hışırtılı ses çıkaran soğanları satın alın Hazırlanışı: Soğanların dip kısımlarını kesin ve üstlerindeki ince zarların zedelenmemesine dikkat ederek dikkatlice soyun Üst kısımlarından birer kapak açın![]() Üzerlerini 1/2'şer cm aralıklarla artı şeklinde kesin![]() Bir kaba koyup tuz ile tatlandırdıktan sonra üzerlerine sebze suyu gezdirin Her soğanın üzerine bir top tereyağı koyun Önceden 175ø ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin![]() Pişme süresine 5 dakika kala kremşanti, adaçayı, kekik ve karabiber ile tatlandırın Son olarak 1-2 dakika ızgarada üzerlerini kızartın
|
|
|
|