|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, malzemesi, sebze, soğan, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fırında Soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında soğan Fırında soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 800 gram soğan 100 ml ![]() 40 gram tereyağı 60 gram kremşanti 1/2 demet adaçayı 1 yemek kaşığı kekik tuz karabiber Bu dolma için, yeşilimsi, güneş yanığı izleri bulunmayan, kuru kabukları, hışırtılı ses çıkaran soğanları satın alın ![]() Hazırlanışı: Soğanların dip kısımlarını kesin ve üstlerindeki ince zarların zedelenmemesine dikkat ederek dikkatlice soyun ![]() ![]() Üzerlerini 1/2'şer cm ![]() ![]() Bir kaba koyup tuz ile tatlandırdıktan sonra üzerlerine sebze suyu gezdirin ![]() ![]() ![]() Pişme süresine 5 dakika kala kremşanti, adaçayı, kekik ve karabiber ile tatlandırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|