![]() |
Fırında Soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında soğan
Fırında soğan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 800 gram soğan 100 ml. sebze suyu 40 gram tereyağı 60 gram kremşanti 1/2 demet adaçayı 1 yemek kaşığı kekik tuz karabiber Bu dolma için, yeşilimsi, güneş yanığı izleri bulunmayan, kuru kabukları, hışırtılı ses çıkaran soğanları satın alın. Hazırlanışı: Soğanların dip kısımlarını kesin ve üstlerindeki ince zarların zedelenmemesine dikkat ederek dikkatlice soyun. Üst kısımlarından birer kapak açın. Üzerlerini 1/2'şer cm. aralıklarla artı şeklinde kesin. Bir kaba koyup tuz ile tatlandırdıktan sonra üzerlerine sebze suyu gezdirin. Her soğanın üzerine bir top tereyağı koyun. Önceden 175ø ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Pişme süresine 5 dakika kala kremşanti, adaçayı, kekik ve karabiber ile tatlandırın. Son olarak 1-2 dakika ızgarada üzerlerini kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.