|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, lahanalı, malzemesi, patatesli, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Patatesli Lahanalı Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Lahanalı Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatatesli lahanalı graten Patatesli lahanalı graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 658 kalori Malzemeler: 700 gr iri patates800 gr kıvırcık lahana1 adet soğan 2 adet kırmızı elma 40 ml sıvı yağ350 gr tavuklu sosis150 gr krema100 ml süt3 yumurta 8 tatlı kaşığı bayır turbu rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: + Patatesleri soyup, 1/2 cm kalınlığında dilimlere kesin Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin Süzülmeye bırakın![]() + Lahanayı temizleyip, dörde bölün Ortasındaki sert kısmı çıkartıp, parçaları parmak kalınlığında şerit doğrayın Kaynar tuzlu suda 3 dakika kaynatıp, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın![]() + Soğanı küçük küp doğrayın Elmaları dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın Parçaları 1/2 cm kalınlığında dilimleyin 20 ml yağı büyükçe bir tavada kızdırın Soğanı şeffaf oluncaya kadar kavurun Elmaları ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun Lahanayı ekleyin Tuz, biber ekip, ateşten alın![]() + Sosisleri de dilimlere kesin ve kalan yağda açık kahverengi oluncaya kadar kızartın ![]() + 32 x 18 cm büyüklüğündeki fırın kalıbına, elmalı lahanayı, sosisleri ve patatesleri şerit şeklinde yanyana yerleştirin Kremayı, sütü, yumurtaları ve turp rendesini karıştırın Tuz, biber ekip, sebzelerin üstüne dökün Önceden 2000 C’de ısıtılmış fırının 2 rafında 55 dakika pişirin
|
|
|
|