![]() |
Patatesli Lahanalı Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli lahanalı graten
Patatesli lahanalı graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 658 kalori Malzemeler: 700 gr. iri patates 800 gr. kıvırcık lahana 1 adet soğan 2 adet kırmızı elma 40 ml. sıvı yağ 350 gr. tavuklu sosis 150 gr. krema 100 ml. süt 3 yumurta 8 tatlı kaşığı bayır turbu rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: + Patatesleri soyup, 1/2 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Süzülmeye bırakın. + Lahanayı temizleyip, dörde bölün. Ortasındaki sert kısmı çıkartıp, parçaları parmak kalınlığında şerit doğrayın. Kaynar tuzlu suda 3 dakika kaynatıp, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. + Soğanı küçük küp doğrayın. Elmaları dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın. Parçaları 1/2 cm. kalınlığında dilimleyin. 20 ml. yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Soğanı şeffaf oluncaya kadar kavurun. Elmaları ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun. Lahanayı ekleyin. Tuz, biber ekip, ateşten alın. + Sosisleri de dilimlere kesin ve kalan yağda açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. + 32 x 18 cm. büyüklüğündeki fırın kalıbına, elmalı lahanayı, sosisleri ve patatesleri şerit şeklinde yanyana yerleştirin. Kremayı, sütü, yumurtaları ve turp rendesini karıştırın. Tuz, biber ekip, sebzelerin üstüne dökün. Önceden 2000 C’de ısıtılmış fırının 2. rafında 55 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.