|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kiş, kuşkonmazlı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Kuşkonmazlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKuşkonmazlı kiş Kuşkonmazlı kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 ![]() 6 kişilik Malzemeler: 250 gram elenmiş un 120 gram soğuk tereyağı 1 adet yumurta nohut tuz 250 gram beyaz kuşkonmaz 250 gram yeşil kuşkonmaz 400 gram taze soğan 250 gram kabak 100 gram krema 15 gram şeker 15 gram tereyağı 2 adet yumurta 60 ml ![]() 45 ml ![]() muskat karabiber Hazırlanışı: Un, tereyağı, yumurta, tuz ile çabuk ve pürüzsüz bir hamur elde edin ![]() ![]() Bu arada beyaz kuşkonmazları ucun hemen altından başlayarak soyun, alttaki sert kısmını kesin ![]() ![]() ![]() Geniş bir tencerede su, tuz, şeker ve 15 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğanları 3 cm ![]() ![]() ![]() Hamuru unlu tezgahta açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tavada kızdırın, soğan ve kabağı 2 dakika kavurup tuz ve karabiber ekleyin ![]() Krema, yumurtalar ve sütü çırpın ![]() ![]() Kuşkonmaz, soğan ve kabağı hamurun üzerine yerleştirip, yumurta karışımını dökün ![]() 180 C fırının ikinci rafında 30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|