|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kiş, kuşkonmazlı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Kuşkonmazlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKuşkonmazlı kiş Kuşkonmazlı kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 145 saat 6 kişilik Malzemeler: 250 gram elenmiş un 120 gram soğuk tereyağı 1 adet yumurta nohut tuz 250 gram beyaz kuşkonmaz 250 gram yeşil kuşkonmaz 400 gram taze soğan 250 gram kabak 100 gram krema 15 gram şeker 15 gram tereyağı 2 adet yumurta 60 ml zeytinyağı 45 ml süt muskat karabiber Hazırlanışı: Un, tereyağı, yumurta, tuz ile çabuk ve pürüzsüz bir hamur elde edin Folyaya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin Bu arada beyaz kuşkonmazları ucun hemen altından başlayarak soyun, alttaki sert kısmını kesin Yeşil kuşkonmazın sadece alt kısımlarını soyup sert kısımlarını kestikten sonra her ikisini de 4 cmuzunluğunda verev kesin Geniş bir tencerede su, tuz, şeker ve 15 gr tereyağını kaynatın İlk önce beyazları orta ateşte ve ağzı kapalı olarak 4-5 dakika haşlayın, sonra yeşilleri ekleyip 4-5 dakika daha haşlayıp tencereden çıkartın Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın Haşlama suyundan 30 mlyi sos için ayırın Taze soğanları 3 cm uzunluğunda, kabakları ise 1 cm eninde kesin Hamuru unlu tezgahta açın 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, kenarlarını hafifçe yukarıya doğru çekerek kalıbın kenarlarına bastırın Hamurun üzerini çatalla delip, yağlı fırın kağıdıyla örtün ve nohutları koyun180 C ısıtılmış fırının ikinci rafında 15 dakika pişirin, fırından çıkartın Fırın kağıdı ve nohutları alıp 10 dakika daha pişirin Zeytinyağını tavada kızdırın, soğan ve kabağı 2 dakika kavurup tuz ve karabiber ekleyin Krema, yumurtalar ve sütü çırpın Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın Kuşkonmaz, soğan ve kabağı hamurun üzerine yerleştirip, yumurta karışımını dökün 180 C fırının ikinci rafında 30 dakika pişirin Fırından çıkarın10 dakika dinlendirin Acılı zencefilli sosla servis yapın |
|