![]() |
Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiElmalı ve ciğerli soğan dolması Elmalı ve ciğerli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik Malzemeler: karabiber 4 adet büyük soğan 300 gram tavuk ciğeri 100 ml ![]() 130 gram tereyağı 1 adet ekşi elma 8 dal kekik tuz Hazırlanışı: Soğanları soymadan üst kısımlarını kapak için, alt kısımlarını da soğanlar düz duracak şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin ![]() 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 35-40 dakika pişirin ![]() Sürenin 20 ![]() ![]() Bu arada ciğerleri ince şerit şeklinde kesin ve şarapla karıştırıp bekletin ![]() 5 dal kekiğin yapraklarını dallarından ayırın ![]() Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince rendeleyin ![]() ![]() Yumuşamış soğanların dışlarında 2-3 kat kalacak şekilde iç kısımlarını dikkatlice oyun ![]() ![]() 30 gr ![]() ![]() ![]() Ciğer ve kekik yaprakları ile karıştırın ![]() ![]() Soğanları ciğer karışımı ile doldurun ![]() ![]() ![]() Kalan kekik yaprakları ile süsleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|