![]() |
Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Elmalı ve ciğerli soğan dolması
Elmalı ve ciğerli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 4 kişilik Malzemeler: karabiber 4 adet büyük soğan 300 gram tavuk ciğeri 100 ml. kırmızı tatlı şarap 130 gram tereyağı 1 adet ekşi elma 8 dal kekik tuz Hazırlanışı: Soğanları soymadan üst kısımlarını kapak için, alt kısımlarını da soğanlar düz duracak şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 35-40 dakika pişirin. Sürenin 20. dakikasında kapakları kapatın. Bu arada ciğerleri ince şerit şeklinde kesin ve şarapla karıştırıp bekletin. 5 dal kekiğin yapraklarını dallarından ayırın. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince rendeleyin. Ciğeri süzgeçte süzülmeye bırakın. Yumuşamış soğanların dışlarında 2-3 kat kalacak şekilde iç kısımlarını dikkatlice oyun. Çıkan soğanların yarısını ince kıyın. 30 gr. tereyağını kızdırın. Kıyılmış soğan ve elmaları orta ateşte şarabı ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Ciğer ve kekik yaprakları ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekin. Soğanları ciğer karışımı ile doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin ve kapakları üstüne koyun. 200o C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kalan kekik yaprakları ile süsleyin. Yanında 100 gr. erimiş tereyağı ve patates püresi ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.