ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781651)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:39 PM

Elmalı Ve Ciğerli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Elmalı ve ciğerli soğan dolması
Elmalı ve ciğerli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

karabiber
4 adet büyük soğan
300 gram tavuk ciğeri
100 ml. kırmızı tatlı şarap
130 gram tereyağı
1 adet ekşi elma
8 dal kekik
tuz

Hazırlanışı:
Soğanları soymadan üst kısımlarını kapak için, alt kısımlarını da soğanlar düz duracak şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 35-40 dakika pişirin.
Sürenin 20. dakikasında kapakları kapatın.
Bu arada ciğerleri ince şerit şeklinde kesin ve şarapla karıştırıp bekletin.
5 dal kekiğin yapraklarını dallarından ayırın.
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ince rendeleyin. Ciğeri süzgeçte süzülmeye bırakın.
Yumuşamış soğanların dışlarında 2-3 kat kalacak şekilde iç kısımlarını dikkatlice oyun. Çıkan soğanların yarısını ince kıyın.
30 gr. tereyağını kızdırın. Kıyılmış soğan ve elmaları orta ateşte şarabı ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
Ciğer ve kekik yaprakları ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekin.
Soğanları ciğer karışımı ile doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin ve kapakları üstüne koyun. 200o C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kalan kekik yaprakları ile süsleyin. Yanında 100 gr. erimiş tereyağı ve patates püresi ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.