Roko Soslu Patates Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Roko Soslu Patates Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiRoko soslu patates kavurması Roko soslu patates kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet orta boy patates 1 adet yumurta 1 demet roka 250 gram taze kutu peynir 100 gram krema 1 yemek kaşığı limon suyu 8 yemek kaşığı sıvıyağ 50 gram pastırma toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Patatatesleri soyup rendeleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Yumurtayı katın Rokayı yıkayıp birkaç yaprağını bir kenara ayırın Kalanını kıyın Kıydığınız rokaları peynir, krema, limon suyu, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırın 2 adet teflon tavayı her birine 4 kaşık yağ koyarak kızdırınPatateskarışımından 1 tepeleme yemek kaşığı tavaya alın Kaşık ile bastırarak önlü arkalı kızartın Kağıt havlu üstüne çıkarın Rokalı sos ve pastırma ile bir tabağa alın Karabiber ekip kalan roka yaprakları ile servis yapın |
|