|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kızartması, malzemesi, patates, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Soslu Patates Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Patates Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSoslu patates kızartması Soslu patates kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: Hazırlanışı: Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın kabuğu üstte kalacak şekilde fırın tepsisine dizip 6-8 dakika ızgarada pişirin 10 dakika nemli bezle örtüp kabuklarını soyun Biberleri püre haline getirin![]() Soğanları soyup incecik kıyın Zeytinyağında kavurun 1 yemek kaşığı köri ve şekeri soğanlara katıp karıştırın Sirke ile söndürün![]() Önce salçayı, sonra biber püresini ilave edin Karıştırarak 5 dakika pişirin Tuzla tatlandırın![]() Limonun suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin Kabuklarını ve suyunu mayonez ile karıştırın![]() Sarmısağı soyup ezin Tuz ile karıştırın![]() Patatesleri soyduktan sonra uzunlamasına dilimleyin Sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın![]() Patatesleri 2 porsiyon olarak 8-10 dakika kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın ![]() Sıvı yağı bu kez 180ø ısıtın Patatesleri tekrar 2 porsiyon olarak, iyice çıtırlaşana kadar kızartın Bir süzgeçte süzdürüp sarımsaklı tuz ile tatlandırın![]() Limonlu mayonez ve biber sosu ile servis yapın Maydanoz ile süsleyin Kalan köriyi üzerine serpin
|
|
|
|