|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, ispıt, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
İspıt Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspıt Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiIspıt Ispıt Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 6 kişilik Malzemeler: 350 gram yoğurt tuz karabiber 1 kilogram ıspıt 1/2 kilogram pırasa 30 gram tereyağı veya margarin Semt pazarlarında bulabileceğiniz ıspıtı böreklerinizde de kullanabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Ispıtın köklerini ve çiçeklerini ayırın Yıkayın ve süzülmeye bırakın Tencerede 3 bardak su kaynatın Önce köklerini sonra çiçeklerini hafifçe haşlayın Tekrar süzün![]() Pırasayı ince kıyın, yıkayın ve süzün Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yağı koyun, eriyince önce pırasayı yumuşayıncaya kadar kavurun Sonra ıspıtın hem kök hem çiçeklerini beraber ekleyip 2 - 3 dakika daha çevirin Tuz ve biberle tatlandırın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|