![]() |
Yeşil Soslu Havuç Ve Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Soslu Havuç Ve Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYeşil soslu havuç ve patates Yeşil soslu havuç ve patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 120 gram mayonez 15 ml ![]() 1 demet maydanoz tuz karabiber su teresi anason 300 gram küçük patates 300 gram havuç 300 gram yoğurt 60 ml ![]() 10 gram şeker Yeşil sos için: maydanoz frenk soğanı kuzu kulağı zembil çiçeği Hazırlanışı: Patatesleri 12-15 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın ![]() Havuçları soyun, yeşil kısımlarını 4 cm ![]() ![]() Sos için; Aromalı yeşillikleri yoğurt ile mikserde püre haline getirin ![]() ![]() Patatesleri soyun, kızgın yağda 8-10 dakika her tarafı açık kahverengi oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() Havuçları 6-8 dakika tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|