|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
brokoli, hazırlanışı, malzemesi, sebze, soteli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEt soteli brokoli Et soteli brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram sığır fileto 500 gram brokoli 300 gram havuç 20 gram zencefil 1 demet taze soğan 2 diş sarmısak 1 adet acı küçük kırmızı biber 60 ml ![]() 30 gram nişasta 75 ml ![]() 120 gram ketçap 400 ml ![]() 40 gram yer fıstığı Hazırlanışı: Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın ![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm ![]() ![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm ![]() ![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml ![]() ![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml ![]() ![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml ![]() ![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın ![]() ![]() 30 ml ![]() ![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın ![]() ![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm ![]() ![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm ![]() ![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml ![]() ![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml ![]() ![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml ![]() ![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın ![]() ![]() 30 ml ![]() ![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın ![]() ![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm ![]() ![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm ![]() ![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml ![]() ![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml ![]() ![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml ![]() ![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın ![]() ![]() 30 ml ![]() ![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|