![]() |
Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Et soteli brokoli
Et soteli brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram sığır fileto 500 gram brokoli 300 gram havuç 20 gram zencefil 1 demet taze soğan 2 diş sarmısak 1 adet acı küçük kırmızı biber 60 ml. soya sosu 30 gram nişasta 75 ml. sıvı yağ 120 gram ketçap 400 ml. sebze suyu 40 gram yer fıstığı Hazırlanışı: Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın. Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin. Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün. Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın. Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın. İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin. Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın. Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun. Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın. Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun. Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun. Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin. 30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın. Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın. Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın. Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin. Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün. Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın. Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın. İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin. Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın. Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun. Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın. Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun. Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun. Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin. 30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın. Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın. Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın. Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin. Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün. Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin. Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın. Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın. İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin. Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın. Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun. Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın. Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun. Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun. Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin. 30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın. Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.