ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781617)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:45 PM

Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Et soteli brokoli
Et soteli brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram sığır fileto
500 gram brokoli
300 gram havuç
20 gram zencefil
1 demet taze soğan
2 diş sarmısak
1 adet acı küçük kırmızı biber
60 ml. soya sosu
30 gram nişasta
75 ml. sıvı yağ
120 gram ketçap
400 ml. sebze suyu
40 gram yer fıstığı

Hazırlanışı:
Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın.
Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin.
Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün.
Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin.
Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın.
Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın.
İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin.
Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın.
Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun.
Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın.
Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun.
Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun.
Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin.
30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın.
Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın. Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın.
Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin.
Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün.
Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin.
Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın.
Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın.
İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin.
Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın.
Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun.
Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın.
Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun.
Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun.
Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin.
30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın.
Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın. Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın.
Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere kesin.
Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm. kalınlığında çapraz dilimlere bölün.
Taze soğanları temizleyin, 3 cm. uzunluğunda parçalara kesin.
Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın.
Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın.
İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml. soya sosu, sonra nişasta ile marine edin.
Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml. sıvı yağı kızdırın.
Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun.
Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın.
Aynı tavaya 45 ml. yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun.
Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun.
Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın. Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin.
30 ml. soya sosu ve ketçap ile tatlandırın.
Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.