|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fırın, hazırlanışı, malzemesi, sarmısak, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Sarmısak Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısak Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesisarmısak fırın sarmısak fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 100 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 baş iri ve ince kabuklu sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 400 ml ![]() 12 adet arpacık soğan tuz 200 gram iri taneli mısır unu 100 gram yağda kurutulmuş domates karabiber 2 sap biberiye 1-2 sap adaçayı Hazırlanışı: Sarımsakları fırın tepsisine koyup üzerlerine zeytinyağı ve 1,5 çay bardağı beyaz şarap gezdirin ![]() Daha sonra önceden 200c ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 90dk ![]() ![]() ![]() Soğanları soyun, sarımsakları fırına koyduktan 45dk ![]() ![]() 4 bardak kaynamış suya tuz ve mısır ununu tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin ![]() ![]() ![]() Bu arada domatesleri yağdan çıkarıp süzün, 5 yemek kaşığı yağı bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Biberiye ve adaçayını fırından çıkarmadan 5dk ![]() ![]() Sarımsakları ortadan ikiye bölüp soğan ve mısır lapası ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|