|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, nızbaç, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiNızbaç Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti 250 gram soğan 250 gram havuç 250 gram kuş üzümü 2-3 adet damla sakızı 1/2 demet taze nane 100 gram ceviz 2 yemek kaşığı nar ekşisi tuz karabiber kişniş toz zencefil Hazırlanışı: Soğanı kıyın ![]() ![]() Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin ![]() ![]() ![]() Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin ![]() ![]() ![]() Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın ![]() Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|