ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781586)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:50 PM

Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Nızbaç
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti
250 gram soğan
250 gram havuç
250 gram kuş üzümü
2-3 adet damla sakızı
1/2 demet taze nane
100 gram ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
kişniş
toz zencefil

Hazırlanışı:
Soğanı kıyın. Havucu ince ince doğrayın.
Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerektikçe sıcak su ekleyin.
Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin. Oğuşturarak çöplerinin çıkmasını sağlayın. Mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekin.
Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin. Et suyunu bir kapta toplayın. Eti sebzelerle beraber mutfak robotunda çekin.
Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın. Döğülmüş olan sakızı ekleyin. Naneyi ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğradıktan sonra ete katın. Tüm malzemeyi yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın.
Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın. Gülsuyu ile karıştırıp kıvamlı bir sos hazırlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.