![]() |
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Nızbaç
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti 250 gram soğan 250 gram havuç 250 gram kuş üzümü 2-3 adet damla sakızı 1/2 demet taze nane 100 gram ceviz 2 yemek kaşığı nar ekşisi tuz karabiber kişniş toz zencefil Hazırlanışı: Soğanı kıyın. Havucu ince ince doğrayın. Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerektikçe sıcak su ekleyin. Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin. Oğuşturarak çöplerinin çıkmasını sağlayın. Mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekin. Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin. Et suyunu bir kapta toplayın. Eti sebzelerle beraber mutfak robotunda çekin. Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın. Döğülmüş olan sakızı ekleyin. Naneyi ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğradıktan sonra ete katın. Tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın. Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın. Gülsuyu ile karıştırıp kıvamlı bir sos hazırlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.