|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kış, malzemesi, sebze, tarifi, türlüsü, yapılışı, yemekleri |
Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKış türlüsü Kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 10 kişilik Malzemeler: 1 5 kilogram kemikli dana eti 4 adet defne yaprağı 1 adet piliç 2 demet taze soğan 400 gram havuç 1 adet kereviz 1 adet küçük lahana 750 gram küçük patates 1 dal biberiye 2 yemek kaşığı margarin tuz karabiber Hazırlanışı: Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın Kaynamaya başlayınca köpüğün alın Tavuğu parçalara ayırın 1 saat sonra tenceredeki dana etine katın Beraber haşlayın Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin 15 dk sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları kekik ve defne yaprağını ekleyin Sebzelerin hafif diri kalacak şekilde pişirin Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin Ateşten alıp 15 dk dinlendirin |
|