ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781552)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:56 PM

Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Kış türlüsü
Kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
10 kişilik
Malzemeler:

1
5 kilogram kemikli dana eti
4 adet defne yaprağı
1 adet piliç
2 demet taze soğan
400 gram havuç
1 adet kereviz
1 adet küçük lahana
750 gram küçük patates
1 dal biberiye
2 yemek kaşığı margarin
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğün alın.
Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etine katın. Beraber haşlayın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dk sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları kekik ve defne yaprağını ekleyin.
Sebzelerin hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
Ateşten alıp 15 dk dinlendirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.