Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiçeği, hazırlanışı, kabak, kızartması, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Kabak Çiçeği Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çiçeği Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kabak çiçeği kızartması
Kabak çiçeği kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 10 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

12 adet kabak çiçeği
200 gram un
3 adet yumurta
200 ml bira
tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Kabak çiçeği özellikle Ege bölgesinde sık sık kullanılan kabak çiçeğini yöre pazarlarında bulabilirsiniz

Hazırlanışı:
Unu çukur bir kaba eleyin, tuz ve 3 yumurta ilave edip karıştırın Sonra birayı yavaş yavaş ekleyip homojen bir hamur elde edin
Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın
Kabak çiçeklerini teker teker, dikkatlice hamura bulayın ve çok kızgın yağda iki taraflarını 1er dakika kızartın
Üzerlerine karabiber serpip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.