![]() |
Kabak Çiçeği Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kabak çiçeği kızartması
Kabak çiçeği kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet kabak çiçeği 200 gram un 3 adet yumurta 200 ml. bira tuz karabiber kızartmak için sıvıyağ Kabak çiçeği özellikle Ege bölgesinde sık sık kullanılan kabak çiçeğini yöre pazarlarında bulabilirsiniz. Hazırlanışı: Unu çukur bir kaba eleyin, tuz ve 3 yumurta ilave edip karıştırın. Sonra birayı yavaş yavaş ekleyip homojen bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın. Kabak çiçeklerini teker teker, dikkatlice hamura bulayın ve çok kızgın yağda iki taraflarını 1er dakika kızartın. Üzerlerine karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.