|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fesleğen, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sebzeler, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fesleğen Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFesleğen soslu sebzeler Fesleğen soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 400 gram patates 300 gram pancar 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 200 ml ![]() 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri 150 gram taze kutu peynir 3 adet fesleğen 100 ml ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp, kabuğuyla tuzlu kaynar suda 30-35 dakika haşlayın, suyunu dökün ve soğumaya bırakın ![]() Pancarı yıkayın ve tuzlu kaynar suda 40 dakika haşlayın, suyunu döküp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() El blenderiyle yumurta, yumurta sarısı ve kremayı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Herbiri 200 ml ![]() ![]() ![]() Patates dilimlerini, kalan parmesanı, kırmızı pancar dilimlerini ve yumurtalı kremayı, katmanlar halinde kabın içine doldurun ![]() ![]() Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafındaki bir ızgara teli üzerinde 35 dakika pişirin ![]() ![]() Sos için fesleğen yapraklarını sapından ayırıp ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() Tuz ve karabiber ile tadlandırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|