![]() |
Fesleğen Soslu Sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğen soslu sebzeler
Fesleğen soslu sebzeler Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 400 gram patates 300 gram pancar 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 200 ml. krema 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri 150 gram taze kutu peynir 3 adet fesleğen 100 ml. sebze suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp, kabuğuyla tuzlu kaynar suda 30-35 dakika haşlayın, suyunu dökün ve soğumaya bırakın. Pancarı yıkayın ve tuzlu kaynar suda 40 dakika haşlayın, suyunu döküp soğumaya bırakın. Patates ve pancarların kabuğunu soyun ve hepsini enine 2 cm. kalınlıkta dilimleyin. El blenderiyle yumurta, yumurta sarısı ve kremayı karıştırın. Tuz ve muskat rendesi ile tatlandırın. İçine 30 gr. parmesan peyniri ilave edin. Herbiri 200 ml. hacminde ateşe dayanıklı 4 kabı biraz su ile çalkalayın ve 30x15 cm. ebadındaki yağlı kƒğıtla kaplayın. Patates dilimlerini, kalan parmesanı, kırmızı pancar dilimlerini ve yumurtalı kremayı, katmanlar halinde kabın içine doldurun. Sonunda kabı yumurtalı krema ile ağzına kadar doldurun. Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafındaki bir ızgara teli üzerinde 35 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra sebzeli karışımı 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Sos için fesleğen yapraklarını sapından ayırıp ince şeritler halinde doğrayın. Taze kutu peynir ve sebze suyu ile püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tadlandırın. Sebzeli karışım ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.