|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, türlüsü, yapılışı, yemekleri |
Sebze Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze türlüsü Sebze türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 400 gram ufak patates 300 gram havuç 300 gram brüksel lahanası 300 gram dolmalık biber 400 ml sebze suyu40 gram margarin 1 tatlı kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 1/2 demet kekik 100 gram kremşanti 2 yemek kaşığı acı biber sosu 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün Havuçları ise soyup verev dilimleyin Brüksel lahanasını ayıklayın Dolmalık biberleri dörde bölüp içlerini temizleyin, yıkayın ve baklava şeklinde doğrayın![]() Sebze suyunu kaynatın Tuz, karabiber ile tatlandırın Patates ve brüksel lahanalarını ilave edip ağzı kapalı olarak 15 dk pişirin 5 Dkda havuçları 10 dk dolmalık biberleri katınPişirdiğiniz sebzeleri süzün, suyunu bir kaba alın Margarini bir tencerede eritin, un ve domates püresini katıp kavurun Yavaş yavaş sebze suyunu ilave edip karıştırarak 5 dk kaynatın![]() Kekik yapraklarını saplarıından ayırın Kremşantiyi sosa karıştırıp biber sosu, tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın![]() Maydanozu yıkayıp kıyın Sebzeleri sosa katın ve ısıtın Üzerilerine maydanoz serpip servis yapın
|
|
|
|