|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, humus, malzemesi, pastırmalı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPastırmalı humus Pastırmalı humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1/2 kilogram nohut 5 diş sarmısak 2 adet limon 1 5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 250 gram tahin 150 gram pastırma 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı: Bir gece önce ıslattığınız nohutları ertesi gün haşlayın 30 dakika kadar (ezilebilecek duruma gelinceye kadar) haşladıktan sonra mikser yardımı ile püre haline getirin![]() Ayrı bir kapta dövülmüş sarmısaklar, kırmızı pul biber, limon suyu, ufalanmış ekmek içi, kimyon ve zeytinyağını karıştırın İçerisine tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin![]() Elde edilen karışımı, yavaş yavaş nohut püresinin içerisine ekleyin ![]() Pastırmaları tavada tereyağı ile birlikte sote edin ![]() Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra, sıcak servis edilebilmesi için 5 dakika kadar 200øde fırına verin ve üzerine sote edilmiş tereyağlı pastırmaları koyarak servis edin
|
|
|
|