![]() |
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pastırmalı humus
Pastırmalı humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1/2 kilogram nohut 5 diş sarmısak 2 adet limon 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 250 gram tahin 150 gram pastırma 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı: Bir gece önce ıslattığınız nohutları ertesi gün haşlayın. 30 dakika kadar (ezilebilecek duruma gelinceye kadar) haşladıktan sonra mikser yardımı ile püre haline getirin. Ayrı bir kapta dövülmüş sarmısaklar, kırmızı pul biber, limon suyu, ufalanmış ekmek içi, kimyon ve zeytinyağını karıştırın. İçerisine tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Elde edilen karışımı, yavaş yavaş nohut püresinin içerisine ekleyin. Pastırmaları tavada tereyağı ile birlikte sote edin. Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra, sıcak servis edilebilmesi için 5 dakika kadar 200øde fırına verin ve üzerine sote edilmiş tereyağlı pastırmaları koyarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.