|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| biber, dolması, fesleğenli, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fesleğenli Biber Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Biber Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFesleğenli biber dolması Fesleğenli biber dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 diş sarmısak 1 adet chili biber karabiber 120 ml zeytinyağı100 gram pirinç 800 ml sebze suyu100 gram arpacık soğanı 2 top mozarella 250 gram domates tuz 1 demet fesleğen Hazırlanışı: Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın ![]() Sarmısağı soyup, ezin Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın![]() Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun ![]() Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın ![]() Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın![]() 45 ml sıvı yağı bir tencerede kızdırın![]() Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun ![]() 700 ml sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin![]() Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın ![]() 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın ![]() Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml yağ ve 100 ml sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin![]() Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3’si ile karıştırın Kalan püreyi ayırın![]() Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın ![]() İçine tuz ve karabiber ekin Pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın tepsisine yerleştirin![]() 180o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 25 dakika pişirin ![]() Sürenin 10 dakikasında biberlerin kapaklarını kapatın![]() Dolmaları, ayırdığınız domates, hazırladığınız püre, fesleğen yaprakları ve yanında karışık veya salatalık salatası ile servis yapın
|
|
|
|