![]() |
Fesleğenli Biber Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğenli biber dolması
Fesleğenli biber dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 diş sarmısak 1 adet chili biber karabiber 120 ml. zeytinyağı 100 gram pirinç 800 ml. sebze suyu 100 gram arpacık soğanı 2 top mozarella 250 gram domates tuz 1 demet fesleğen Hazırlanışı: Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı soyup, ezin. Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın. Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin. Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın. 45 ml. sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun. 700 ml. sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin. Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın. 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın. Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml. yağ ve 100 ml. sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin. Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3’si ile karıştırın. Kalan püreyi ayırın. Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın. İçine tuz ve karabiber ekin. Pirinç karışımı ile doldurun.Dolmaları fırın tepsisine yerleştirin. 180o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 25 dakika pişirin. Sürenin 10. dakikasında biberlerin kapaklarını kapatın. Dolmaları, ayırdığınız domates, hazırladığınız püre, fesleğen yaprakları ve yanında karışık veya salatalık salatası ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.