|
|
Konu Araçları |
fasulye, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sebzeli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sebzeli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli fasulye Sebzeli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 200 gram kuru fasulye 2 adet defne yaprağı 2 sap biberiye 300 gram patates 500 gram domates 250 gram soğan 3 diş sarmısak 4 adet konserve közlenmiş kırmızı biber 1 adet yeşil dolmalık biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 litre sebze suyu 40 gram kurutulmuş domates 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri geceden « lt su ile ıslatın Ertesi gün ıslattığınız su ile defne yaprağı, 1 sap biberiye ile ağzı kapalı olarak 30-40 dk hafif ateşte kaynatın, sonra süzün Patatesleri yıkayın, soyun ve 1 cm büyüklüğünde doğrayın Domatesleri kaynar suya koyup çıkartın, kabuklarını soyun, kıyın Biberleri 2-3 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın Yağı bir tencerede kızdırın Soğan ve sarmısakları yağda pembeleştirin Kırmızı biber serpip kavurun Kekik, domates salçası, kalan biberiye ve defne yaprağı, fasulye ve patatesleri ilave edin 5 dk pişirin Sebze suyunu katın Domateslerin yarısını ve küb şeklinde doğranmış biberleri ilave edip ağzı kapalı olarak 15-20 dk orta ateşte pişirin Kurutulmuş domatesleri ince kıyın, kalan domates ve doğranmış dolmalık biberlerle birlikte tencereye katın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dk daha ağzı açık olarak pişirin Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin |
|